Esquerra (ERC) prioritza acords amb forces independentistes

Esquerra (ERC) prioritza acords amb forces independentistes

A propòsit de les acusacions del PSC a la Comarca de la Selva al Conseller Comarcal i Regidor de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners per ERC, Joan Martí, i a l’Executiva comarcal del partit, volem deixar meridianament clars aquests aspectes.

1r. El company Joan Martí no ha estat en cap moment membre de l’equip negociador per establir pactes de govern al Consell Comarcal, amb la qual cosa, el PSC, acusant-lo de ser ell el responsable dels contactes amb el seu equip de negociació no només menteix, sinó que demostra la feblesa i la poca credibilitat del que diu, o, pitjor encara, la seva voluntat de crear confusió i de manipular la realitat tergiversant-la, ja sigui per desprestigiar-nos o per afavorir a tercers.

2n El PSC acusa el company Joan Martí de sectari després del que ha dit al seu discurs. Afirmem que aquesta acusació no té cap mena de fonament. Només cal escoltar el que ha manifestat en Joan Martí avui per entendre que l’única crítica, la principal, ha estat al President del Consell i representant de Junts per Catalunya que s’ha negat a acceptar un pacte ofert per ERC que el mantenia en la presidència els propers 4 anys amb 20 consellers de govern. Afirmar, com ha fet, que al govern actual s’ha incorporat el 155, per a decepció de molts és, només, dir la veritat.

3r L’equip negociador de la Comarcal d’ERC ha mantingut contactes amb tothom que podia conformar un govern, ja sigui per vies directes o indirectes. Com tothom quan negocia. Com tothom que té una estratègia de negociació en què els contactes es fan sempre amb tothom i en què alguns contactes només són això: estratègia de negociació. Si el PSC s’ha sentit més protagonista del que nosaltres el consideràvem és només cosa seva.

4t. Tot el que es pugui dir són paraules. Els fets són els que són: Junts per Catalunya i el Senyor Balliu ja ha format un govern amb el PSC i amb Independents de la Selva quan podria haver optat per una lògica d’un pacte amb nosaltres i, per tant, per la consolidació dels valors independentistes i republicans en una institució supramuncipal i per defensar drets civils i democràtics, en la tràgica situació política i social a què estem sotmesos. No ho ha volgut i sí que ha escollit el pacte amb el partit que avui encara defensa l’aplicació del 155.

5è. El Grup Comarcal d’ERC i aquesta Executiva Comarcal d’ERC es posa al servei de la ciutadania i afirma sense cap mena de complex la seva voluntat de no defallir en la lluita per la independència de Catalunya, en la consecució d’una societat justa en què ningú no quedi enrere i en el treball constant des de les institucions municipals i supramunicipals per fer República des de les polítiques dels fets. Ens sobren les paraules i ens agraden els fets.

ERC La Selva

Santa Coloma de Farners, 12 de juliol de 2019