Discurs de la nostra alcaldable, l’Esther Sarret, en l’acte de constitució del nou Ajuntament de Riudarenes

Bon dia,

En primer lloc voldria felicitar a en Josep Solé per l’Alcaldia i a la resta del grup de Junts per Riudarenes.

Seguidament vull fer arribar el meu agraïment a totes aquelles persones que varen dipositar la seva confiança en nosaltres el passat 26 de maig, reconeixent així la feina i la trajectòria d’un projecte que avui compleix 24 anys.

L’AIR té cares visibles com ara la meva i la dels tres regidors que m’acompanyen, en Joan, l’Anna i en Dani, però l’AIR té moltes altres cares que al llarg d’aquests 24 anys  han deixat una empremta, una manera de treballar i una feina feta que junt amb la nostra política social ha millorat molts aspectes de la vida del nostre poble. Aquesta feina és la que ens fa sentir orgullosos de pertànyer a aquest grup: la zona esportiva; les places de Cal Nan, Ernest Lluch, Pau Casals; l’expansió urbanística de Can Campà; el polígon industrial, Can Gonach, Can Fornaca, l’escola, la llar d’infants, la biblioteca, els aparcaments… etc, etc. Sembla que hi ha qui no ho recorda… Aquestes i moltes altres coses són el nostre bagatge més preuat que no ens estarem de reivindicar, malgrat hi  hagi l’evidència de persones que intenten desacreditar-ho i fins i tot els interessa que es perdi en la memòria l’autoria de fets tan positius per Riudarenes.

Estem aquí per continuar aquesta tasca i, evidentment, perquè la gent no oblidi la feina feta al llarg d’aquests anys, si més no, per no faltar a la veritat.

Som un projecte de futur, nosaltres no som el resultat i fruit d’unes diferències personals, som un equip amb les idees molt clares de tot el que cal fer perquè Riudarenes segueixi prosperant i ho continuarem demostrant amb el nostre treball com a regidors de l’ajuntament.

Som plenament conscients i assumim que en aquestes eleccions els resultats no han estat els esperats, però és trist i sap greu veure com n’és de fàcil caure en la mentida per justificar comportaments innobles.

Si hi ha algú que avui se sent satisfet de la manera injusta que s’ha castigat a una formació política que ha presentat una feina positiva, una gestió més que transparent, una relació propera i humil amb la ciutadania, és que té un problema de confusió amb els conceptes de la lleialtat i l’ètica.

Hem perdut clarament les eleccions i és evident que ens hem de repensar el perquè de moltes coses. Tenim 4 anys per endavant, a partir d’avui comença l’hora de la veritat perquè la campanya electoral ja s’ha acabat i ja no valdrà escampar notícies falses o alterar veritats. A partir d’avui caldrà demostrar que la confiança dipositada en el nou equip de govern no ha estat en va.

Aquests resultats electorals deixen a l’ajuntament en una situació inèdita i preocupant. Preocupant en el sentit de governabilitat, preocupant perquè si no hi ha un equip de govern fort que pugui executar els projectes beneficiosos pel poble, Riudarenes no sols s’estancarà sinó que anirem enrere en tots els sentits.

Nosaltres som conscients d’aquesta situació i no hem tingut cap mena de recança per fer el primer pas per assolir acords que garanteixin aquesta governabilitat.

No ha estat possible.

Primer vàrem parlar amb Junts per Riudarenes per saber quins eren els seus plantejaments, ja que són la llista més votada. Ens va sorprendre molt sentir a l’alcaldable, ara Alcalde, assegurar que el seu plantejament era governar en minoria. És evident que un pot ser investit alcalde i tenir una majoria al davant, però qualsevol persona que es dedica a la política sap que per governar cal una majoria estable i forta. No és un problema municipal, arreu, a qualsevol entitat, empresa, associació, que té uns objectius, li cal i és imprescindible saber que té una direcció estable, forta, que garanteixi que es podran tirar endavant els projectes promesos. Per tant, governar en minoria, al nostre entendre equival a no governar.

També vàrem ser nosaltres qui ens vam adreçar a SomRiudarenes.

Algú pot pensar com és que vàrem voler parlar amb aquesta formació si tenim en compte d’on venim i del seu atreviment durant la campanya al fer afirmacions completament falses respecte a l’AIR que a hores d’ara ja s’estan desvetllant. Em refereixo al tema subvencions a l’entitat no inscrita a l’Ajuntament que es diu “Amics d’Argimon” i al tema Càrites, on podem demostrar amb documents les calumnies contra l’AIR en aquest tema.

Doncs sí, tot i això, no vàrem tenir cap dubte de que calia parlar amb aquesta formació. I no en teníem cap dubte perquè nosaltres som un partit que ha demostrat que lluita i continuarà lluitant pel progrés del nostre poble i aquest progrés, com he dit abans, passa perquè l’Ajuntament tingui un equip de govern majoritari, fort, estable i amb un únic objectiu, complir les promeses electorals.

De les converses amb SomRiudarenes hem constatat la manca de lideratge. Que avui ens demanen unes condicions i l’endemà aquestes han canviar del blanc al negre. Tot plegat ens fa pensar que aquesta formació no està dirigida per aquest grup de persones que figuren a les llistes electorals sinó per gent aliena a la qual se’ls ha de consultar, que no dóna la cara i que actua i decideix per qüestions que no tenen res a veure amb la política municipal. Bé, tampoc ara cal donar-li més voltes, el temps ens donarà o no la raó.

Per acabar, vull dir que nosaltres lluitarem per tirar endavant aquelles propostes del nostre programa que pensem que són beneficioses pel nostre poble i que si l’equip de govern en minoria va en aquesta línia tindrà tot el nostre suport.

Nosaltres demostrarem que estant a l’oposició també es pot fer molta feina pel bé del poble, però alhora vetllarem perquè no es repeteixi la situació del 2011 on els que avui tenen la responsabilitat de dirigir l’Ajuntament el varen portar a la ruïna econòmica.

Pel bé de tots desitgem que hi hagi seny, diàleg, transparència i honestedat en la gestió. Si és així, nosaltres no posarem cap pal a les rodes i treballarem, insisteixo, pel progrés i el benestar del nostre poble.

Gràcies.